Despre intarcare s-au scris multe articole si fiecare mamica are povestea ei. Asa ca nu intru in muuulte detalii, o sa va povestesc scurt de tot care a fost „norocul” meu. Povestea are final fericit, deci promit sa nu va las cu traume ­čÖé

Am dus-o pe micuta la cresa la 2 ani si o luna. Program scurt, alergatura si stres mare pe capul meu sa o duc, sa o iau, sa-i gatesc, sa o culc dupa masa… practic nu aveam momentele de liniste care imi fusesera promise de prieteni veterani intr-ale crescutului de copii. Totusi, ceea ce nu m-a ajutat in decizia de a o lasa sa doarma acolo dupa pranz, era faptul ca la fiecare 2-3 zile urmau 2 zile de stat acasa, cu febra, cu nasul infundat sau alte „bucurii asociate intrarii in colectivitate”. Nu ma plang de probleme serioase, doar de mici problemute de sanatate care nu au lasat-o pe ea sa se acomodeze si sa mearga o saptamana intreaga la cresa, mereu a avut intreruperi de una sau doua zile.

La un moment dat, printre micile probleme au aparut concomitent 2 maselute si niste afte. Nu stiu care au fost decisive, stiu doar ca micuta mea a refuzat sanul o saptamana. 7 zile n-a acceptat sa puna gurita pe san!!! Si atunci eu mi-am spus: „Gata, o intarc si am scapat amandoua ieftin!”. Deci da, am intarcat-o. Adica nu i-am mai dat lapte. Ceea ce nu stiam este ca desi 7 zile corpul meu s-a comportat normal, nu am avut niciun fel de dureri sau alte probleme… dupa a 10-a zi ele au aparut. A fost destul de interesant, ca sa ma exprim minimalist ­čÖé A fost horror ca sa fiu sincera. Am ajuns de urgenta la medic unde am marturisit ca am intarcat copilul (dee ceee, Doamneee?!) si ma doare tare tare, nu mai pot sa stau de durere. Medicul a rezolvat simplu: 2 pastilute miraculoase care opresc tendinta fireasca a corpului de a fabrica lapte. Dar problemele mele continuau, totul era dureros si umflat, nimic nu functiona. Pana a inceput sa se rezolve de la sine problema.

Am observat imbunatatiri dupa cateva zile in care doar am facut un pic de masaj usor si cam la o saptamana dupa ce am luat celebrele pastilute au disparut toate semnele ingrijoratoare.

Medicul mi-a recomandat o mamografie la cel putin 6 luni dupa intarcare. Cica ar fi procedura standard, orice mamica trebuie sa faca asta. E bine de stiut!

Deci in povestea mea despre intarcare, norocul a fost ca micuta mea minune a refuzat singura sanul si nici n-a mai adus vorba de el decat dupa vreo 2 saptamani, cand era simplu pentru mine de explicat si pentru ea de inteles cum sta treaba.

 

https://www.vive.ro/wp-content/uploads/2017/09/despre-intarcare-627x800.jpghttps://www.vive.ro/wp-content/uploads/2017/09/despre-intarcare-150x150.jpgA.K.Mamicaalaptare,intarcareDespre intarcare s-au scris multe articole si fiecare mamica are povestea ei. Asa ca nu intru in muuulte detalii, o sa va povestesc scurt de tot care a fost 'norocul' meu. Povestea are final fericit, deci promit sa nu va las cu traume ­čÖé Am dus-o pe micuta la cresa...Blog de mamica