Desi nu este legata de lauzie, criza de sciatic m-a apucat de vreo 3 ori in ultimul an, adica dupa nastere. Si inainte de sarcina si de nastere mi s-a intamplat o data, acum vreo 10 ani. Dar de 3 ori in ultimul an? Trebuie ca e o legatura intre mamicie si sciaticie!

De fapt, nici nu mai conteaza daca s-a demonstrat vreodata o legatura! Contreaza ca mi s-a intamplat, m-am documentat si vin cu informatii pretioase (zic eu), cu cateva sfaturi care pe mine m-au pus pe picioare de fiecare data.

Deci cand te apuca durerea de spate si abia daca poti sa ridici copilul din scaunelul de masa; cand te doare spatele daca te asezi; cand te doare daca incerci sa ridici papornita la piata, cand durerea incepe undeva pe coloana si merge spre una dintre talpi etc. iata ce a functionat la mine:

  1. Bea mai multa apa! Eu am observat ca mereu ma apuca durerea de spate cand sunt deshidratata rau sau cand am cateva zile in care nu am baut suficienta apa (“suficienta” inseamna macar 1,5 l/zi)
  2. Incearca sa te menajezi: ridica puiul mai mult folosind picioarele, nu spatele!!! Si hai sa fim sincere: nu numai greutatea bebelusului ne provoaca dureri, dar de cele mai multe ori si faptul ca noi am luat cam multe kilograme dupa nastere sau chiar realitatea ca nu prea avem in jurul nostru in timpul zilei pe cineva care sa ridice sacosele in portbagaj sau sa care sticlele de apa in casa. Deci nu numai atunci cand ridicam puiul trebuie sa fim cu bagare de seama, ci mereu cand ne supra-„solicitam spatele cu miscari necesare, dar mai mult sau mai putin „inspirate”.
    Criza de sciatic la mamici
  3. Dormi cu o perna sub burta. Sincer, mie nu-mi place deloc sa dorm pe burta, dar asa imi trece durerea deci fac un “sacrificiu” pentru o noapte sau doua. Atentie sa ai spatele drept, cum se poate vedea in imaginea de mai jos, altfel nu va ceda durerea. Cand te asezi pe perna, daca o faci la unghiul corect, vei simti tensiunea si apoi incet-incet te vei simti mai bine.
    Criza de sciatic la mamici

Sanatate si spor la joaca!

https://www.vive.ro/wp-content/uploads/2015/04/sciatic-1.jpghttps://www.vive.ro/wp-content/uploads/2015/04/sciatic-1-150x150.jpgA.K.Mamicadurere,mamica,sciatic,spateDesi nu este legata de lauzie, criza de sciatic m-a apucat de vreo 3 ori in ultimul an, adica dupa nastere. Si inainte de sarcina si de nastere mi s-a intamplat o data, acum vreo 10 ani. Dar de 3 ori in ultimul an? Trebuie ca e o legatura...Blog de mamica