Am observat ca, undeva pe parcursul sarcinii (sau imediat dupa nastere, nu pot spune cu exactitate), mi-au aparut cateva alunite noi pe corp. M-am gandit, m-am informat si am mers la medic pentru o harta a alunitelor. Procedura total nedureroasa si destul de rapida, efectuata cu un instrument asemanator termometrului non-touch al copilului. Asadar medicul a scanat (sau fotografiat?) toate alunitele care a considerat el ca ar trebui monitorizate de acum inainte (sunt persoane mai norocoase care au cateva alunite pe tot corpul – exista oameni cu 6 alunite toate!! – eu am pielea deschisa la culoare, sunt posesoarea a sute de pistrui si zeci de alunite). Printre cele scanate, medicul a gasit cateva care ar putea pune probleme pe viitor si una care trebuia scoasa ca… „cine stie?”. Eu nu ma las de obicei convinsa de argumentul „cine stie?”. Mi se pare ca e o modalitate de a-ti lua banii ca la piata la Obor cand nu stii exact de ce si cum, dar ai senzatia ca ai fost pacalit. Asa si cu alunita asta. Nu stiu exact de ce… dar am scos-o. Cu biopsie cu tot! Nu pot spune ca ma temeam de rezultatul biopsiei, dar recunosc ca am rasuflat usurata cand am aflat ca nu era nimic in afara de o alunita care isi vedea linistita de treaba ei.

Au trecut cateva luni de la intamplarea cu pricina. Intr-o dimineata obisnuita, fetita mea manca la san si a facut ceva total neobisnuit: mi-a rupt o alunita de pe gat. Am zis ca de data asta nu mai dau fuga la medic! Nu si nu! Totusi, dupa vreo 3 zile cand a sangerat zilnic (chiar si noaptea), am decis sa merg la medic. Dupa ce m-a vazut a fost ca si cum s-a dat filmul pe repede inainte: programare, operatie, consult dupa, scos fire, crema de doua ori pe zi pe cicatrice. De data asta nu am mai facut biopsia! Uite-asa! De ciuda!

 

alunita

De atunci nu mai am nimic de raportat pe frontul alunitelor si altor ciudatenii dermice. In caz ca va intrebati ce reprezinta fotografia alaturata… Hehehe! am documentat cu imagini inainte si dupa operatie.

https://www.vive.ro/wp-content/uploads/2015/04/alunita.jpghttps://www.vive.ro/wp-content/uploads/2015/04/alunita-150x150.jpgA.K.Utilealunita,nev,sangerareAm observat ca, undeva pe parcursul sarcinii (sau imediat dupa nastere, nu pot spune cu exactitate), mi-au aparut cateva alunite noi pe corp. M-am gandit, m-am informat si am mers la medic pentru o harta a alunitelor. Procedura total nedureroasa si destul de rapida, efectuata cu un instrument asemanator termometrului...Blog de mamica