Cum? Esti doar mamica, adica ai renuntat la un job de 8 ore pe zi? Stai acasa toata ziua? Pai si ce faci cu tot timpul asta liber?”

Astea sunt intrebarile care au inceput sa ma scoata din pepeni. Si cel mai mult ma enerveaza ca nu sunt cei apropiati mie (familia si prietenii) care imi pun aceste intrebari ci sunt niste straini, niste cunostinte sau vecini de-ai parintilor mei care au curiozitati legate de viata mea. De fapt, cred ca nu ma deranjeaza intrebarile in sine, mie imi displace atitudinea lor de superioritate („Fiica-mea s-a intors la munca atunci cand asta micu’ avea 11 luni si de atunci se descurca si cu copilul si cu munca” Serios? S-a clonat? Bravo ei, eu nu am reusit inca. Si, intre noi fie vroba, daca as reusi sa ma clonez in primul rand as mai face un copil si apoi m-as intoarce la munca. Ce tupeu am!).

As vrea sa clarific in primul rand ca pentru mine a fi mama este un job full time. Sunt multe de facut (atunci cand vrei sa faci asta bine) si de organizat iar copilul dupa ce devine biped si vorbaret are nevoie de un partener de joaca si dialog mereu disponibil. Nu vreau sa-i cer sa ia o pauza intre 8 si 6 asteptand sa revin eu de la birou cu bateriile pe avarie si cu nervii intinsi la maximum de niste adulti imaturi si stupizi. Pentru mine a juca jocuri educative cu Alexandra, a-i pregati masa, a o supraveghea cand se joaca singura, a o baga in patut la somn dupa masa, a ma asigura ca este in siguranta si ca nu face nimic periculos sunt doar cateva dintre activitatile care imi umplu zilele.

Un alt exemplu sunt plimbarile noastre in parc. Cel putin o data pe zi iesim la plimbare sau joaca sau (acum, de cand iarna a devenit friguroasa) pur si simpu mergem sa respiram aer rece si cat de cat mai curat decat ce gasim in cartierul nostru aglomerat si poluat.

Stiu, pentru unii ceea ce fac eu acum nu se compara cu o sedinta de board sau cu o deplasare in Atena, dar pentru mine in momentul asta, nimic nu este mai important sau mai interesant. Adevarul este ca am norocul de a fi inconjurata de mamici cu care socializez si discut orice legat de copilasi si am prieteni si fosti colegi cu care pastrez o legatura oarecum profesionala, discutand aspecte legate de orice non-copil. Probabil totul ar deveni mai greu daca nu as avea contact si cu adulti neparinti, daca nu as simti ca inca mai exist ca individ si in afara cercului default de mamici si pitici.

Nu ma intelegeti gresit, respect maxim toate mamicile care reusesc sa jongleze job si copilas sub 2 ani! Bravo! Sunteti fantastice! De fapt, stiu ca orice mama este MINUNATA! A fi mama este super tare! Ar trebui sa avem sindicat si fan club pentru ca suntem perfecte! Si, poate mai mult decat orice, ar trebui sa fim mai intelegatoare unele cu altele, sa ne sprijinim si sa sarim una in apararea celeilalte chiar daca nu suntem cele mai bune prietene.

Eu nu am puterea sa ma intorc la munca si sa o las pe pitica in grija altcuiva. Si, sincera sa fiu, deocamdata nici nu ma preseaza vreun angajator sa revin la munca. Sunt libera sa aleg daca si cat stau acasa cu copilul meu fara sa trebuiasca sa explic nimanui ce si de ce aleg. Deciziile astea le luam doar „ai casei” fara influente din exterior.

Prin urmare, am decis sa mai stau cu Alexandra cel putin pana implineste 2 ani. Pentru moment am calculat si ar fi destul de scump sa angajam pe cineva sa o ia de la gradinita si sa stea cu ea pana la 7 cand ajunegm noi acasa. Adica pentru a fi o miscare eficienta financiar si pentru a avea liniste sufleteasca, mi-ar trebui un salariu destul de mare si o persoana in care sa am multa incredere.

Acum asta este decizia noastra.

Si cam astea sunt toate explicatiile pe care am chef sa le dau celor curiosi si foarte interesati de viata noastra frumoasa si plictisitoare. A, si as adauga: vedeti-va de treaba voastra!

 

https://www.vive.ro/wp-content/uploads/2017/01/stay-at-home-mom-546x800.jpghttps://www.vive.ro/wp-content/uploads/2017/01/stay-at-home-mom-150x150.jpgA.K.Mamicafara alta ocupatie,mamica,SAHM,SAHP,stay at home mom'Cum? Esti doar mamica, adica ai renuntat la un job de 8 ore pe zi? Stai acasa toata ziua? Pai si ce faci cu tot timpul asta liber?' Astea sunt intrebarile care au inceput sa ma scoata din pepeni. Si cel mai mult ma enerveaza ca nu sunt cei apropiati mie...Blog de mamica