Cu ceva timp inainte sa nasc, am aflat ca voi avea nevoie de un monitor cu camera video pentru bebe. Mi s-a spus ca il voi folosi atunci cand ea va dormi si eu voi vrea sa fac orice altceva decat a sta langa patut (si a o privi cu o expresie incredibil de tampa si adoratoare). Asa ca, atunci cand faceam lista cu cele necesare pentru bebe, m-am documentat si cu privire la monitoare pentru bebelusi.

Am decis sa nu iau. In primul rand, domeniile noastre nu sunt ceea ce s-ar numi vaste. Un apartament la bloc este prea mic pentru ca acest lux sa devina o necesitate (si zic „lux” pentru ca un monitor decent costa mai mult decat patutul, salteaua si masa de infasat la un loc!). Unde mai pui ca pana acum cateva luni dormeam in fiecare zi cu Alex. Deci nu am considerat ca este necesar sa investim in monitor.

De ceva timp, de cand eu nu mai dorm cu ea dupa-amiaza, am gasit o solutie foarte eficienta de a o monitoriza cand doarme. Folosesc Skype. Daca voi folositi alte aplicatii care permit comunicare video, sunt sigura ca sunt la fel de bune ca si aceasta pe care o folosesc eu. Cum fac? Mi-am facut un al doilea user pe Skype si il las deschis pe tableta (cred ca daca nu aveti tableta puteti folosi cu succes un telefon cu acces la internet). Contul vechi este deschis pe laptop. Dupa ce ma asigur ca ambele sunt mute iar tableta are castile conectate (uneori cand se initiaza apelul, daca sunt la distanta mica, se face microfonie), sun de pe laptop pe tableta, raspund si apoi duc tableta in dormitor, pozitionata astfel incat sa vad cum doarme ingerasul mic. Singura problema care apare este ca uneori se pierde conexiunea. Partea buna este ca asa cum se pierde, la fel de usor si rapid se si reface. Iar in afara de acest mic inconvenient, ma bucur sa urmaresc pe laptop somnul si trezirea Alexandrei in vreme ce eu gatesc/fac curat/scriu pe blog.

Monitorizarea bebelusului cand doarme

Stiu ca de cele mai multe ori, pe bloguri gasiti reclame la produse mai mult sau mai putin scumpe dar sunt sigura ca rar (eu n-am vazut niciodata) sugestii de solutii mai ieftine si la fel de eficiente. Eu o sa incerc mereu sa va povestesc ce solutii am gasit, fie ca este vorba de a economisi bani, fie timp.

Deci sa vedem ce alte trucuri mai sunt la indemana pentru a ne bucura de tot ce inseamna un bebelus in familie fara a da peste cap cu totul bugetul.

https://www.vive.ro/wp-content/uploads/2016/11/skype-somn_watermark-BUN-743x800.jpghttps://www.vive.ro/wp-content/uploads/2016/11/skype-somn_watermark-BUN-150x150.jpgA.K.Utilebebelus,monitor,monitorizare,somnCu ceva timp inainte sa nasc, am aflat ca voi avea nevoie de un monitor cu camera video pentru bebe. Mi s-a spus ca il voi folosi atunci cand ea va dormi si eu voi vrea sa fac orice altceva decat a sta langa patut (si a o privi cu...Blog de mamica